Almás-diós és mézes-fügés muffin

Mai rejtvénykérdésünk: melyik melyik? :)

Muffin alaprecept: 250 g rizsliszt, 150 g kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, 1 csomag sütőpor, 1 ek olaj, 2 tojás, 2 dl tej.

Almás-diósra kiegészítve az alapot: kb 100 g diót daráltam, egy egész almát (fogalmam sincs milyen fajtájú volt, szép nagy darab, kicsit savanya, kicsit édes) meghámoztam, házatlanítottam, nagyobb darabokba vágtam és azt is ledaráltam. Ezt a két darás keveréket tettem hozzá a tésztához.

Mézes-fügésre kiegészítve: helyzeti előny - van egy fügebokrunk, 8-9 érett darabot leszedtem, levágtam a tetejét (amiből fehér folyadék jön, ha nem jól szedem le) oldalán asszem orvosi bemetszést ejtettem, majd jól széthúztam és kikanállal kivájtam a szeme helyett a belét, ami fincsi ragadós. Ezt összegyűjtöttem és ledaráltam, így folyóssá vált. Ebben az esetben a cukorból 120 g is bőven elég és a vaníliás cukor helyett 2 ek mézet tettem a többi közé a tálba.

Mindig a tojást, majd a tejet teszem utoljára a tálba és egyből kézi mixerrel összekeverem. Elég lenne villával is keverni, de ez így gyorsabb, eredményesebb. 180 fokra előmelegített sütőben, szilikon muffinformákba öntöm az elegyemet és 30-40 perc alatt készre sütöm. Érdemes megvárni, míg nagyjából kihűl és aztán kiszedni a formákból, törhet és forró is... és a forrótól fáj a hasunk... 12-16 db lesz ebből a mennyiségből, attól függően mennyire öntöd tele a formákat. Legtöbbször megnő, 3/4ig elég tölteni. Haspókok óvatosan fogyasszák! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el