Egy kis ünnepi lakoma

Élelmiszerbolt, zöldséges, húsbolt és mehetünk is a konyhába.

Volt 9 db páros csirkemellem - utólag mondva sztem 5 elég lett volna, 8 felnőtt és egy 2 éves részére. Félbevágtam, néhány nyisszantással kihajtogattam a fél ciciket és a kés másik élével meglapogattam vagy bevagdostam mindkét oldalát, hogy igyon magába minden kapott ízt. Mindkét oldalát sóztam, borsoztam, arrébb tettem. Ez volt a hús.

Zöldség: amint látható sok-sok krumpli! Sült krumpli örök numero uno, mindenkinek, valahogy bármennyit is csinálsz, ez bezzeg elfogy. A másik domináns zöldség: a spenót. Nyers, lapuleveles. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy lefagyasztottam. Nem szabad! Különben a csirkemellek belsejébe, tisztára mosott lapulevek kerültek volna egy pici szál fokhagymacsíkkal és trappista sajttal. Mivel ehelyett egy plötty állagú zöld izém volt, az egészet 2 cikk fokhagymával, jópár ek tejföllel, sóval és zsemlemorzsával összebotmixereztem. A kilapított cicik közepébe tettem a sajtcikkemet (ízlés szerinti négyzet :) ) és erre egy tk spenótcucc került, aztán szépen feltekertem az egészet. Ebből volt 18 db-om a végére. Egy kicsit magasabb falú sütőtepsibe nem papírt és nem is zsiradékot tettem (teavajat szoktam preferálni), hanem befedtem az egész tepsim alját és oldalát császárszalonna csíkokkal! Egyre jobb minőségűeket és megfizethető áron lehet találni a boltokban, rá kell szánni magad, hogy egy tepsinyit vegyél. Meg fogja hálálni... Erre fektettem szépen sorban egymás mellé a felgöngyölt cicijeimet, majd alufóliával befedtem az egészet, 180 fokon 40 percig, aztán levettem a fémpapírt és még jó 20 percet sült 200 fokon.

Eredetileg a köret a sült krumpli mellett friss saláta volt, amit nagyon finom kicsi-édes-apró, ketté vágott paradicsomból, vékonyra szelt uborkából, hajszál vékonyra vágott nyers répából, egy nagy fej csak-úgy-szaggatom cikkes salátából és mozzarella golyókból kevertem. Nem tettem rá semmit, ha vki kiált érte, olívaolaj és ennyi. De a'la nature a spenótos-sajtos-baconos husihoz nagyon passzolt. A sült krumpli csak hab volt a tortán! :) 

A képeken már egy "maradék" falatozás látható - a zöldség sehol, a sült krumpli újonnan kisütve. A husit pedig sós-picikét fokhagymás görög joghurttal öntöttem nyakon, mert ezt is ki kellett próbálnom. Üveg edénybe raktam, úgy csaptam a húsra ezt a joghurt masszát és fél óra fedő alatt, 180 fokon sütöttem, mikor már láttam, hogy a joghurt széle az üvegfalon sötétedik. Így akár 2 receptet is írhattam volna, ez most 2 in 1 lett! Bettinám minden variácónak örült. Szerencsére! Egészségetekre! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el