Fasírt, sült krumpli, uborka saláta

Egy újabb klasszikus.

Fasírt: - fél kg darált hús, egy zsemle, egy fej vöröshagyma jó apróra vágva, 2cikk fokhagyma minimálisra vágva, 1 tojás, só, bors, petrezselyem. Lilahagyma, gyenge újhagyma is jöhet, ha van, de akkor én már a vöröshagymát kihagynám, max. 3féle hagymát bír el egy étel, nálam ebből az egyik tuti a fokhagyma.

Hagyományos mód: Reggel egy vízes tálba bedobom a száradt zsemlét, pár óra és felszívja magát, aztán kinyomkodható és a maradék feldolgozható. Még ebédidő előtt el is kezdhető a husi gyúrása, hogy frissen sült legyen a fasírtunk. Soha-soha-soha ne csináljátok gluténmentes zsemléből! Szotty, szétesik, nincs olyan, hogy kifacsarod és a tenyeredben marad a maradék zsemle!!! :( Ha fehér liszt mentesen készül, gm kenyér/zsemlemorzsát tegyetek bele. Btw minden alapanyagot összegyúrok enyhén vizes kézzel és forró olajban kisütöm. Ha finomabbá, lágyabbá, krémesebbé akarjátok tenni a husit belülről, a vöröshagyma helyett vöröshagymakrémet, a fokhagyma helyett fokhagymakrémet lehet használni (gm minden Univer termék!), illetve egy ek. tejföl mehet bele. De hát nem kell mindennek krémesnek lennie, hadd ropogjon! Én a fasírtot egy ideje sütőben sütöm, egy tepsiben sütőpapíron, így a saját zsírjában sül. Fél kg darált húshoz teszek 2 tojást, sót, borsot, petrezselymet, édespaprikát, apróra vágott vöröshagymát, egy csipet fokhagymakrémet, egy csipet pörköltkrémet és egy nagy adag gm zsemlemorzsát. Ebből gyúrok gyakorlatilag húsgolyókat, kb. 25-30 db lesz belőle. Egyszer forgatom. s addig sütöm, míg nem tetszik a színe! :)

Sült krumpli: néhány szem krumplit meghámoztam, szalmafélére vágtam és forró olajban kisütöttem. Ez legyen az utolsó, ami kész, hiszen hamar kihűl és hát a hideg sült krumpli... nem olyan mint a friss!

Ubisali: vettem egy kígyóuborkát, karikára vágtam, ügyeltem, hogy ne legyen mind tökéletes karika! :) Tettem hozzá negyedbe szeletelt vöröshagymát (a hagymát félbe és azt is félbe vágtam), kb. másfél deci vízzel és jól besózott bő 2 ek tejföllel összekevertem egy műanyag dobozban - amint az a képen látható :) - és még előző este hűtőbe raktam, hadd lépjenek egymással fincsi kölcsönhatásba. Ezt is lehet fokhagymázni is, aki szereti. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el