GM kenyér, zsemle (Schar)

Sütöttem. 

Schar mix it gluténmentes lisztem volt itthon és egy kocka budafoki élesztő, ebből már rossz nem lehet. 22g friss élesztőt 500 ml langyos víznek a felével és egy csipet cukorral jól elkevertem, hogy feloldódjon a legapróbb élesztődarabkám is és habozzon, beinduljon a kémia. Nekem sosem "fut"... Ezt a kutyulékot 500g liszthez kevertem és egy teáskanálnyi sót beletettem. Alapesetben ezt kevergetem pár percig dagasztógéppel, kiegészítem a folyadék többi részével és néhány löttyintés olajat még hozzátettem közben (2-3 ek). Mikor teljesen homogén massza lett, letakartam és meleg helyen 3/4 órát pihentettem. Mikor dupla akkorára megnőtt, kiszedtem, belekanalaztam egy szilikon kenyérformába és 200 fokon előmelegített sütőben 50 percig sütöttem. Valahol félúton megkentem a tetejét olajjal. Így kaptam a kép bal oldalán látható fincsi kenyeret.

Én tegnap kicsit beborítottam a sót a masszámba, így tettem még hozzá lisztet, langyos vizet, pici olajat és pici élesztőt is. Így kaptam egy kicsit nagyobb kenyeret és a maradék masszámból még 8-9 db zsemleszerűséget, aminek a tetejét megspékeltem egy kis sajttal. Ha fogyóztok, ne egyetek ilyet. A zsemlék öklömnyi nagyságúak, de tömör gyönyör, laktat ezerrel. Igaza van Schobert Norbinak, hogy nekünk nem csinál fogyi részt... Sokkal több cucc van a gm pékárukban, egy zsemlével jól lehet lakni, de kettővel estig kibírod reggeli után!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el