Gofri


Gluténérzékenyen azért ez kicsit kísérleti jellegű. Már próbálkoztam korábban is, hála a gofrisütőnknek, de hát, bevallom, nem mindig túl fincsi az eredmény...
Kicsit kevertem a dolgokon, mert ebben sokminden van és nem is látszik rajta! :D
4 db tojást (M) 100g kristálycukorral és egy csomag vaníliás cukorral habosra kikevertem. Ehhez adtam 1 dl tejet és 2 dl habtejszínt (HuLaLa-val dolgoztam, az gm). Egy másik tálban összekevertem 150g kukoricalisztet, 100g rizslisztet és egy púpos teáskanál sütőport és megint csak külön felolvasztottam 110g teavajat (szerintem ez a legfincsibb, legnaturabb textúra egyéb vaj vagy margarinnal szemben). A folyékony tálba (tojás,cukrok, tej, tejszín) folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a kevert sütőporos lisztet és legutoljára csurgatom bele a vajat. Ha sűrűnek gondolod, +1 dl tejet még elbír, aztán merőkanállal szépen lehet egyenként sütögetni a gorfisütőben, célszerű olajjal kenegetni előtte.
Hogy halmozzuk az élvezeteket, kiszemeltem a retró színes szifonsorunkból a kellemesen lila színűt és mivel a HuLaLam 500ml volt, a maradék 300 ml-ből remek kis fújható habtejszínt kaptunk. A még nem bátor verzióról készült kép. Ha még ez sem lenne elegendő hab a tortán, egy kis Nesquik-kel még ezt is meg lehet szórni.
Nem mesélem el, hogy nézett ki Apu, Anyu meg Bettina, a fantáziátokra bízom! Jó étvágyat! :)