Hamis pástétom

Hozzávalók: egy kocka friss élesztő, 3 ek kenyér/zsemlemorzsa, 3 db tojás, egy kis fej, vagy egy fél fej vöröshagyma, 2 ek olaj, egy bögre tej + ízlés szerint édes őrölt pirospaprika és/vagy petrezselyem zöldje
A friss élesztőt apró darabokra tördeltem egy bögrében és felöntöttem tejjel, nem teljesen a tetejéig (egy ujjnyit hagytam), majd belekavartam 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsát. Egy mélytányérban feltörtem 3 db tojást, megsóztam és villával jól összekevertem, ízlés szerint lehet borsozni is. Elővettem egy kisebb serpenyőt, 2 ek. olajjal egy fél fej, nagyon-nagyon apróra vágott vöröshagymát megdinszeltem. Mikor pirulni kezdett volna a hagyma, ráöntöttem a tejes-élesztős kotyvalékot és sűrű kavargatás közben néztem, hogy mi történik. Lásd a csodát - kezd szépen sűrűsödni. Közben beleöntöttem a tojásokat, s még mindig ezerrel kevergettem. Nagyon ügyesen összesűrűsödik. Én imádom a pirospaprika színét, ízét, egy kicsit meghintettem vele, ezt is jól belekevertem a masszába. Pillanatok alatt készen van. Frissen melegen is nagyon finom, kenyérre vagy pirítósra kenve, de hidegen is abszolút megállja a helyét. A kenyéren is lehet még szórni, akár paprikával, akár petrezselyemzöldjével, de csemege uborkával is nagyon finom.
A neve, hogy hamis pástétom, állítólag abból ered, hogy nagyon hasonlít az íze a velőhöz, de mivel nem igazi velőből készült, ezért lett hamis a pástétom, velőtlenül. Kamaszkorban is abszolút ajánlott (jót tesz a pattanásoknak az élesztő), egyszerű és nagyszerű, kóstoljátok meg! Jó étvágyat!