Házi májkrém

Ez egy nagyon egyszerű recept lesz, de esküdni mernék, hogy minden bolti májkrémet lepipál.

Volt 1 kg csirkemájam, amit darabokra szeleteltem, leszedtem a fehér és egyéb nem odaillő dolgokat, s alaposan megmostam. Egy tálban tiszta kézzel szárított petrezselyemmel és majorannával jól bedörzsöltem, ha nem gyerekbarát verziónak szánnám, enyhén borsoztam is volna. Addig masszíroztam, míg minden darab kapott zöld fűszert. 2 fej vöröshagymát meghámoztam, apróra vágtam, s mindenféle zsiradék nélkül serpenyőben magas lángon megsütöttem, míg szinte minden egyes darabkának szép színe lett (enyhén sárgás). Ezután tettem bele a befűszerezett májat, s pirítottam tovább pár percet. Majd kapott édes pirospaprikát, 1 ek kókusz zsírt (olaj, vaj, egyéb zsiradék pl libazsír is lehet), összekevertem, s 2 bögre langyos vízzel fedő alatt puhára párolódott kb 1 óra alatt. Aprítóba/turmixgépbe kanalaztam, ekkor már kaphat sót és egy kis mustárt ízlés szerint, s összeturmixoltam. Tádááám, lehet is kenni, enni. Jó étvágyat! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el