Húsgombóc brokkolis krumplival

Húsgombóc / fasírt kicsit másképp, gluténmentes módra: fél kg darált húshoz só, színes bors (imádom a Lucullust), vöröshagymakrém, pici fokhagymakrém, pici pörköltkrém (kizárólag Univer vagy Cziffra termékek), petrezselyemzöld (saját termés), 2 tojás és burgonyapehely került bele, ízlés szerint, helyettesítve normál esetben a vizes zsemlét, amit kinyomkodva adunk a húshoz, hogy fasírt legyen belőle. Picit vizes tenyérben formáztam, majd 200 fokon előmelegített sütőben, lapos tepsiben a sütőpapírt duplán lefektetve raktam be a golyócskáimat sülni. Egyszer megforgattam.
Míg sültek a golyók, sós vizet forraltam és a megmosott, darabokra szedett brokkolijaimat (2 kisebb fej) a forró vízbe dobtam, 8-10 perc alatt blansíroztam, majd hagytam hűlni. 6-7 db krumplit héjában, sós vízben főztem, nem túl puhára, hideg vízzel lemostam, majd könnyedén meghámoztam és nagyobb darabokra vagdostam. Egy serpenyőben a használt husi sütőpapírt még egyszer felhasználtam, erre dobáltam a brokkoli és a krumpli darabokat, megsóztam és szintén 200 fokon pirulásig sütöttem. Gyerekbarát termék :) a húsgolyó nálunk amúgy is favorit, zöldség pedig kell a téli napokon! Egészségetekre!