Húspogácsa habos krumplival


Lehetne fasírt is, csak ebben elég kevés a kenyérféle.
Adott egy fél kg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 kápia paprika, 1 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyem, majoranna. A vöröshagymát, fokhagymát és kápia paprikát minimálisra felaprítottam, amennyire csak lehetett. Egy tálban a darált húshoz hozzáadtam ezeket és a fűszereket, beleütöttem egy egész tojást és én gluténmentes zsemlemorzsát szórtam még bele, ízlés szerint. Kézzel összegyúrtam. Egy lapos tepsibe sütőpapírt tettem, amit kicsit bekentem olajjal és erre tettem a húsplacsnikat, amiket kézzel golyókká formáztam, majd kicsit meglapítottam. 200 fokon előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.
Míg sül a husi, 5-6 db krumplit megpucoltam, apróra vágtam és épphogy elfedő sós vízben puhára főztem (kb. fél óra alatt). Krumplitörővel kezdtem belőle krumplipürét csinálni, menet közben teavajat kis kockákban adtam hozzá, majd 1-1,5 dl tejet is kapott, amivel intenzívebben agyon ütve a krumpli darabokat, habzás keletkeztethető. Jobb mint egy boxzsák! :) Mikor már elég homogén a cucc, sózható, tálalható.
Frissen a legjobb, ahogy kijött a sütőből, nem tart sokáig és lehet is hami nyami. A húsról elsőre a majoranna-fokhagyma kombináció miatt a hurka íze jutott róla eszembe, én imádom, annak is itt van már a szezonja! Bettinám is imádta, kis ragadozó. Jó étvágyat!