Kacsa comb párolt sült zöldségekkel

Az egyik kedvenc húsom a kacsa, annyi csirkét eszünk manapság, ha már baromfi, néha nem árt egy kis változatosság. Kacsa, liba (akár Márton nap környékén), kakas - érdemes kipróbálni, melyik mennyiben tér el a szinte mindennapivá vált csirke hústól. A kacsának a bőre alatt van egy kis kellemes hája, ha jól táplálták az életében, szépen beirdalva lehet beletömködni finomságokat, ami átitatja sütés közben az egész húst. Mennyei kombinációk érhetőek el. Boltból szedett házi/tanyasi kacsacombnál elkövetik azt a hibát, hogy hagynak rajta tollat, tokkal együtt. Ettől nem lesz háziasabb, csak zsörtölődök, hogy nem pucolták meg rendesen - éles kés és a körmöcskénk segít rajta, hogy kicsipegessük az oda nem illő dolgokat; nem finom. Minden oldalát a késemmel megszurkáltam, ezután sóztam, borsoztam, majorannáztam, petrezselymeztem és pirospaprikáztam is kicsit. Mert mint tudjátok, az édes magyar paprikának sincs párja. A bőrében nagyobb irdalásokat csináltam, és egy-egy picike szelet fokhagymát nyomkodtam bele. Egy kivajazott tepsiben egy fej vöröshagymát félbevágva és úgy szeletelve végigszórtam a tepsi alját, a maradék foghagyma darabkáimmal. Erre fektettem a befűszerezett kacsacombjaimat. Lefedve, 200 fokon előmelegített sütőben 45 percig elősütöttem, majd fedő nélkül 220-230 fokon még 30-40 percet sütöttem, még szépen meg nem pirult. Aki "rosén" szereti, első menet 30 perc, második menet 20-25 perc.

A zöldbabot alaposan megmostam, két végét levágtam, majd forró, sós vízben, hagyva a nagy lángon, fedő alatt 8-10 perc alatt blansíroztam. A répával ugyanígy tettem, csak előtte kb. olyan szeletekre szeltem, hogy beolvadjon a zöldbab formái közé. Párolás után, húsos szalonnát apróra vágtam és serpenyőben zsírjára pirítottam, majd ebben a zsiradékban megforgattam a zöldségeimet. Ízlés szerint utánsóztam. Szerintem remekül illik a kacsacombhoz. Egy pohár édes tokaji Szamorodnit ajánlanék hozzá és akkor méltóan zártuk ezt a fogást is! Egészségetekre! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el