Kakaós-fahéjas muffin


250 g rizsliszt, 150g kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl tej, egy löttyintés olaj - ez az alap muffin tészám
A kakaós fahéjas nálam: 3 ek kissé becukrozott holland kakaópor (80g/kb300Ft, magában nagyon keserű!) + 1 nagy ek fahéj, mert szeretjük nagyon! :)
Ezt itt fent, azaz mindent, kézi robotgéppel egy műanyag tálban összekeverem, addig pedig felmelegedik a sütő 180 fokra. Muffin formákba rakom, javaslom a szilikon formákat, mert én a tepsiset hamar tönkrevágtam egy mosogatással. Az előmelegített sütőben kb. fél óra alatt kész. Szokták a tűpróbát írni, az is jó, de én mikor már érzem a lakás minden szegletében a fincsi illatot, adok az élménynek még pár percet és lekapcsolom. Megvárom, míg kihűl, akkor szépen kijön a formákból és NYAMI!
Ha még egyet eszem, nem jut a vendégeknek. Sőt, lehet kéne még egy adagot csinálnom. Ebből 16 db lett, de 3 már eltűnt.
Bettina imádja, kicsit feldobjuk a köles golyó vagy a keksz nasit... :)