Kakukkfüves hagymakrémleves

Tudom-tudom, egy jó kis cipóban lenne az igazi!
4 fej vöröshagymát és egy nagyobb cikk fokhagymát jó apróra vagdostam, olvasztott teavajon megpároltam és szórtam rá tenyeremben jól összemorzsolt kakukkfüvet. 2-3 ek rizsliszttel meghintettem, kezdett kissé összeállni, majd 1-1,5 l meleg vízzel felöntöttem. Ha vkinek van elfekvőben, lehet a víz helyett húsleves vagy zöldségleves levét használni, még ízesebb lesz. Felforraltam, majd botmixerrel pépesítettem, jöhet bele 2 dl főzőtejszín és ezzel is szépen felforraljuk a levesünket, szín- és állagjavítás céljából lehet újra botmixerezni és/vagy kevés liszttel újra megszórni, hogy kellemesen krémes, lágy ízt kapjunk. Igazi éttermi hangulata volt! :)
Levesgyöngyöm gluténmentes, jó drága, de ilyen leveshez elengedhetetlen, ha már egy cuki kerek kis cipó szóba sem jöhet. Gyerkőcnek egyelőre nem nyerte el az ízlés világát, de nem is csodálom, több maradt nekünk! :)