Bacon csirke sóska mártással és meglepikkel

Ez úgy kezdődött... hogy a gyerekemnek épp hasmenése volt és mivel egyáltalán nem volt ínyére a sós krumpli, a répa és a háztartási keksz kombináció, kivettem egy kis csirkemellet a mélyhűtőből. Dehát ki tart egy kis cafat csirkemellett lefagyasztva. Így volt néhány szelet csirkemellem kiengedve, amivel sürgősen kellett valamit kezdeni,  hogy ne romoljon meg. Ugyanez volt a sóskával is, nem két kanál mennyiségben van általában lefagyasztva. Szóval volt ebből is bőven maradék.

Kell hozzá még találni néhány vékony szelet bacont a hűtőben, meg tejfölt. Hja, és szintén maradék a bébi répa is.

A nyers csirkemelleket besóztam, picit beborsoztam és bekentem vajjal is, majd 2-3 darab vékony baconnal jól becsavartam tetőtől-talpig minden darabomat. A sóskából mártást csináltam, pici olajon megforrósítottam, 2 kanál tejföl (ha kell, lehet még hígítani forró vízzel is), 2 kanál tej, pici só, sűrű kevergetés. Egyik kezemmel kevergetem, másik kezemmel rizsliszttel hintem a tetejét folyamatosan, míg nem érzékelem, hogy kenhető, masszaszerű lesz a mártásom. A végén beletettem 2 nagy kanál cukrot, így édes-savanykás mártásom lett. A répa Bonduelle bébirépa, a fehér izé meg sima tejföl, abszolút natúr önmagában. A békönös husihoz meglepően finom lett a sóska is, a répa is, a tejföl is, aki vmelyiket nem szereti, hát ne egye meg. Nálunk csupasz tányér lett a végeredmény! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el