Lángos

Megkívántam. Van ilyen. Viszont amikor a lángost kívánom, általában nincs itthon élesztő, amikor meg muffint szeretnék csinálni, sütőpor nincs. Szóval kerestem egy alapreceptet a lángosra, sütőporral...
Hozzávalók: 400 g Schar kenyérliszt, fél csomag sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 1 púpos tk só, 3 ek olaj, 4 ek kefír, 2 dl víz
Szilárd alapanyagokat összekeverem, aztán jöhet az olaj, a kefír és a víz kanalanként, hogy gyúrás közben szépen felvegye a tészta a folyadékokat. Hand made a legjobb szerintem gyúrni, az elején nehéz az ujjakat szét- és összerakni újra és újra, de tudjuk be egy kis ujjtornának. Egy nagy gombóc lesz a tésztából, amit 8 felé osztok, a kis gombócokat olajos kézzel, s egy lapos tányéron olajos tenyérrel szétlapogatom, s forró, bő olajban aranybarnára kisütöttem.
3féle feltét: a maradék olajba nyomtam jópár gerezd fokhagymát, nyomóval, tejföl sóval kikeverve és reszelt trappista sajt
Igazi nyári étel, nem tocsog az olajtól, isteni fincsi lett! Jó étvágyat!