Lasagne

Csodás étel a lazannya! :) Fontos alkotó elem néhány téglalapnyi lasagne tészta, amiből nálam 6 db szükséges, de hát ez elsősorban tepsi és sütő kérdése.
Fél kg darált húsból, egy fej vöröshagymából, 3 cikk fokhagymából, néhány szelet bacon-szalonnából, paradicsomból és paradicsompüréből és sok-sok sajtból készült a képen látható.
Serpenyőben olvasztottam 3 tk teavajat, ebbe raktam az apróra szeletelt vöröshagymát és a még apróbb fokhagymát. Megborsoztam, petrezselymeztem, mikor kezdtek összeérni, jól sercegni mindenhol, jött rá a darált hús és a néhány szelet szalonna. Közepestől egy kicsit magasabb állásban jól összekevertem, hagytam, hogy süljenek a dolgok, majd 10 perc múlva apróra szeletelt, 3-4 db közepes fej paradicsomot és egy dupla adagos paradicsompürét adtam a húsos keverékhez és kicsit nyomtam bele ketchupból is, a végén picit sóztam. Kb. újabb 10 percet adtam neki. Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra, s kivajaztam egy tepsit. Először pár kanál paradicsomos húsos cucc, aztán jön a 3 lap lasagne, újabb húsos cucc, hogy fedje a tésztákat mindenhol, újabb 3 lapocska és a tetejére marad még húsos cucc és a sok-sok sajt. Szerintem még istenibb, ha füstölt sajtot választasz és ha valahonnan kerítesz egy kis gyenge zöldhagymát a tetejére. Sült egy fél órát, körülbelül, én a pirulást néztem, kivéve pedig alig vártuk, hogy ehető hőmérsékletű legyen. Gyermekbarát! Jó étvágyat! :)