Legényfogó leves

Ahogy én gondolom: a kolbász fogja meg a legényt! :)

Bár az én legényem már megvan és el sem eresztem ;) és annyira nem is leveses, de néha egy kis tömény leves okozhat meglepetést. Pláne, hogy nálunk legalább 3 napig most ez lesz a menü. Kb. 80 dkg - 1 kg sertés comb húsból pörköltöt csináltam előző este. Egy jó nagy fej hagyma apróra vágva, kis olajon üvegesre pirítva, rá a felkockázott, besózott comb husit. Fűszereztem ízlés szerint, nálam ez a nem termett petrezselyemből egy csokor zöldje apróra vágva, egy nagy fokhagymacikk nagyon aprón, bors, paprika, pici majoranna, pár nyomásnyi pörköltkrém és gulyáskrém, ha kell még só, közben pici forró víz, hogy ne kapódjon le. Így mindennel hirtelen jól átsütöm, megpirítom a husit. Másnap folyt.köv. Termett fincsi vajbabom egy nagy tállal, megpucoltam, darabokra vágtam. Na, ezt most a pörkölttel összeöntöttem, a legnagyobb lábasomban jól felöntöttem forró vízzel és 2 és fél órát lassú tűzre tettem. Ezt követő fél órában beletettem 4 db krumplit apróra vágva és egy szál kolbászt karikázva. A tortán a hab: a tejfölös habarás (tejföl sóval elkeverve, aztán én 3 ütemben behintem rizsliszttel, simára keverem és újra 3-4-5 ütemben hőkiegyenlítek, azaz belekanalazok a levesből merőkanállal, míg azt nem látom HOPP, akarommondani míg nem azt érzem, hogy nagyjából forró legyen ez is, mint a leves, aztán mehet bele az egész a levesbe). Összefő, még 10perc és tádááá!

Sűrű cucc, kolbásza válogatja a pikáns faktort. Jó étvágyat! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el