Lepcsák, lepcsánka, lapcsánka, tócsni, macok, mackó, röszti, lapotya, lepkepotyi, recsege, pacsni, toksa

Nagy-nagy kedvencem!
Egy apropója van, amitől magam elkészítve annyira nem csípem és meggondolom, mikor kezdek hozzá, hogy reszelni kell(ene) a krumplit. Körmöcskéknek annyi... Viszont egy ideje van hozzá egy kis háztartási gépem, amiben ugyan nincs pontosan krumplireszelő vágólap, de a sajtreszelő is tökéletesen megteszi. Ettől lesznek a szélei cafatosak, ropogósak! :)
Szóval, volt 5-6 db krumplit, amit ezzel a géppel - köröm- és ujjbarát verizóban - lereszeltem, a sajt reszelő lapon, hosszúkás krumplicskákat kaptam, egyből levet eresztett és kezdett a keményítő is dolgozni, szóval pikk-pakk össze kell gyúrni sóval, borssal, ha van, egy tk zsírral, egy fej apróra vágott vagy ledarált vöröshagymával, 2 db tojással (M) és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy kanállal adagolható masszát kapjak. Közben forrósítok olajat, és igény/ízlés szerinti formákban pár perc alatt kisütöm.
Míg szép barnára sül, tejfölt sóval bekevertem, és a szeleteket megkenve nálunk így csúszik a legjobban. Ez sem több 30-40 percnél, friss, ropogós, laktatós!
Tudtok még rá egyéb szót, ahogy ismerjük? Most a lepkepotyi a kedvencem! :D :D :D

