Linzer

Első linzerem, Bettinám sürgött-forgott mellettem, de egyelőre még csak a rombolás ment. Azért a picúrokat okból csináltam... ;)

Schar süteménylisztem volt, ebből egy fél kg-hoz 250 g hideg vajat kockázva, 250g kristálycukrot és 2 tojást tettem. Ezt el kezdtem kis kezemmel nyomkodászni, először morzsolni, a végén meg már teljes testből, izomból, csuklóból gyúrni gömbszerűvé. Ha megvan a gömb, mehet pihenni a hűtőbe egy órácskát.

Ezután szilikonon, folyamatosan rizslisztezve a lapot és a sodrófát is, kb 5 mm-re nyújtottam a tésztát és mindenféle mintákat készítettem belőle. 180 fokra előmelegített sütőben, olajozott sütőpapíron pár perc alatt sütögettem a darabkákat, ahogy kezdett színe lenni, jó is, kivettem, tettem az újabb adagot. Ami kész volt, fincsi baracklekvárral összeragasztottam alsó és felső részt. Sajnos volt, ami eltört, próbáltam azt csinálni, hogy a ragasztónak használt lekvár mindent összeragaszt, de ez sem mindig vált be. Igazából ugyanoda ment a törött, mint a nem törött. Pocakba.

Ünnepiesen néz ki, Karácsonykor fogyasztható! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el