Mákos guba (farsangi guba)

Ez egy jó nagy adag guba lett (2 felnőtt 3 napig jól lakott...)!

Volt egy 4 db-os Glutenex hot-dog kiflim, darált mákom, tojásom, tejem, vaníliapudingom. Első körben a kifliket daraboltam vastagabb karikákra, s leterítettem a tepsimbe (kb. 25*45 cm). 4,5-5 dl langyos tej, 4 lapos evőkanál cukor, 4 tojás sárgája - jól összekeverem és mehet a kiflikre. Kb. 140 g darált mák, ízlés szerint porcukorral összekeverve, szintén mehet az időközben a tejet nagyjából magába szippantó kiflikre, szépen eloszlatva mindenfelé. Aztán főztem gluténmentes vaníliás pudingot, ahogy a tasakon van: fél liter tej, 4 ek. cukorral. Ahogy pudinggá kezd sűrűsödni, azon melegében ráöntöm a tepsiben lévő dolgokra. A 4 tojás fehérjéjéből kemény habot készítek, ha nem esik ki a tálból fejjel lefelé, mehet bele egy kanál cukor és továbbkeverem. Szépen elsimítom a kiflik és a puding tetején, hogy mindenhová jusson. Majd 175 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Aztán frissen befalható! :)

Eredeti recept: https://www.schaer.com/hu-hu/r/makos-guba

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el