Meggyes piskóta

Sokat szenvedtem, hogy gluténmentesen piskótát ehessek. Végül a mai napon teljes a siker! Schar lisztekből ugyanis nem sikerült. Mint kiderült, tök felesleges méreg drága lisztet piskóta tésztára pazarolni - rizsliszt, you're the winner! :)

8 db tojást kettészedtem, két nagy tál, egyikben sárgák, másikban fehérjék! Vigyázni kell, fehérjébe egy csepp sárga se menjen, inkább a sárga legyen fehérjés, mint fordítva, különben annyi a fehérje felverésének... 1 ek cukor a fehérjékhez és 7 ek cukor a sárgákhoz. A sárgákat felkavarom fehéredésig, a fehérjét pedig kemény habbá keverem. A sárgához rakok 8 ek rizslisztet és egy fél csomag sütőport, elkeverem, majd a tök kemény fehérje egyharmadával lazítom. Ha elkeverődött, jöhet a többi fehérje, szépen óvatosan, hogy ne törjön, hanem beforgatódjon. 180 fokosra előmelegítettem a sütőt, kivajaztam egy tepsit. A tepsibe belekanalaztam az utolsó cseppig a masszámat és a tetejébe szurkáltam Keresztanyám fincsi, kimagozott meggy darabkáit, csókoltatom a kis kezeit! :)

Max. 25 perc és kész, tűpróba - ne ragadjon rá, az a lényeg. A tepsit hűvös helyre rakom, mondjuk kőre, csempére, hogy hűljön már ki, hogy aztán gyorsan felvágjam, megporcukrozzam és végre megegyem! :) Természetesen Bettina se ingatta nemlegesen a fejét, hogy szxr... :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el