Olasz paradicsomos rizstészta

Rizstészta = üvegtészta, gluténmentes és fincsiii! Azoknak is szívből ajánlom, akik nem gluténérzékenyek, csak ennének vmi tésztásat, nem teljesen tészta ízűen! ;)

A rizstésztával nagyon egyszerű bánni, magát a nyers és száraz tésztát egy tálba teszem, forralok vizet és a bugyogó, forró vízzel leöntöm. 10-12 percig hagyom állni, majd leszűröm és voilá, megvan az alap tésztácskám.

Most jön egy kis reklám: Pennyben kapható San Fabio paradicsom termékek, 100% Italiano - legyen sürítmény, püré vagy hámozott paradicsom a saját levében, isteni finom! Serpenyőben felolvasztottam 3 tk teavajat, mikor elolvadt, ráteszem a tésztámat. Vékony fakanalat használok, hogy minél kevésbé törjön a tésztám, jó sokszor, óvatosan átforgatom, kicsit hagyom is közben állni, hogy megpiruljon. Pár perc és már öntöm is rá az olasz paradicsom kánaánt, ekkor sózom, picit borsozom, picit oregánózom és petrezselymezem is. Szintén nagy mozdulatokkal, jó sokszor összeforgatom, hogy mindenhol szép piros legyen a tésztám. Adagokra szedtem és még forrón reszeltem rá sajtot, az igazi olasz hatásért az ideális a parmezán vagy a füstölt mozzarella. Nyami!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el