Patiszonkrémleves

Adott egy szép nagy fej patiszon, amit jól megpucoltam, hogy zöld részek se legyenek rajta, kettévágtam, kimagoztam és apró darabokra felvágtam. Egy kisebb fej vöröshagymát szintén meghámoztam és apró darabokra vágtam, majd a patiszonnal együtt egy kisebb leveses lábasban feltettem főni, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.  Tettem a vízbe egy kocka teavajat (ízlés szerint) és megsóztam, majd fedőt tettem rá. Kb. 20 perc alatt megpuhul és még 10 perc alatt, fedőt levéve, kicsit összeérik - csökken a vízszint. Ekkor két evőkanál tejföl és egy kis doboz tejszín került bele, jól összekevertem, 10 perc után pici paprikával és egy nyomásnyi fokhagymakrémmel újra jól átkevertem és jött a botmixer. Pár percig összeturmixoltam, közben rizsliszttel, 5 maroknyi adaggal, behintettem a levest, így a tejföl-tejszín kombinációval egy könnyebb habarást kaptam eredményül. Paprika mennyiségtől függ a színe, de el is hagyható. Én paprikapárti vagyok, nagyon szeretem az ízét, picit szinte mindenbe teszek. :)

Ahogy a képek azt mutatják, esetünkben levesgyönggyel vígan kanalazható. A zöld pipa a gluténmentességet jelöli. (Itt jegyezném meg, hogy ez a termék sajnos csak a csomagolás elején gluténmentes, a hátulján az összetevőknél bizony tartalmaz ezt-azt... grrr...) Ez a tányérka a tenyeremben elfér, de viszonylag elég mély, kb. 7-8cm, pudingnak is tökéletes. Egy ilyen tálkányi mennyiséget Bettina is vígan elfogyasztott, erősen koncentrálva halászgatta a bogyókat és közben evett vmi rostban és vitaminban dúsat. Kóstoljátok meg, nálunk mindenhol folyamatosan érik a patiszon,  más néven csillagtök. Egészségetekre!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el