Rakott kelbimbó

Mint egy rakott krumpli...

Kicsit felfrissítve kelbimbóval. Zöldségestől vettem egy jó nagy marékkal, friss, fincsi!

Úgy kell nekiállni, mint a rakott krumplinak. Pár darab krumplit héjában, sós vízben megfőztem. Aztán egy nagyobb pulykamellet nagyon apróra felkockáztam, hogy bababarát legyen és olvasztott vajon aranyra sütöttem, közben gyakran kavargatva, fakanállal elszakítva a pici darabkákat. A kelbimbót pedig sós vízben megfőztem, mint pl. karfiolt, brokkolit, ennek is bőven elég 30-40 perc főzés. Aztán jön a rétegezés. A tepsit teavajjal kikentem, a megfőtt, meghámozott, felszeletelt krumpli került alulra, ha nem elég sós, ezt lehet sózni. Erre rászórtam a sült husit és a kelbimbót. Mindehhez kevertem tejfölből, sóból és egy jó nyomásnyi fokhagymakrémből egy masszát, jól lepocsoltam és elkentem, hogy mindenhol kapjon szószt. Tetejére sajtot reszeltem - füstölt sajttal még fincsibb - és 200 fokon addig sütöttem, míg ilyen szép színe lett. Nagyon fincsi lett! Egészségetekre! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el