Rakott krumpli

Kis adag, néhány szem héjában főtt burgonyából. Sose lesz gombócom... Pedig úgy izgulok, hogy tudok-e gluténmentes gombócokat csinálni! :)

Szóval volt 5-6 db héjában, sós vízben megfőtt krumplim, egy fél szál kolbász felét áldoztam rá, 3 db főtt tojást, 4-5 ek tejfölt, kis reszelt sajt, só, bors, petrezselyemzöld, fokhagymakrém.

Rétegek: krumpli szeletek, kolbász szeletek (vki szereti külön megpirítani, én szeretném, hogy ebben a közegben süljön össze a többi résztvevővel), reszeltem ide egy kis trappista sajtot és erre rá a tejföl felét. Így októberben a megfázás közepén nyomtam a tejfölhöz 2 db 2 cm-t a fokhagymakrémből, picit borsoztam, picit sóztam és erősebben petrezselyemzöldeztem, és jól összekevertem, hogy folyjon. Aztán jött a 3 tojás felszeletelve, erre még egy réteg a krumpli szeletekből és jó bőven a maradék bekevert tejföl. Ha lett volna itthon, még a tetejét megszórom császárszalonna kockákkal és a férjem meg se bírja állni, hogy ne egye meg a tál aljáig. Bettina meg elleste, hogy kell rájárni a kajára. A fele megmaradt másnapra ebédre! 

Hirtelen sütöttem 220 fokon kb. 40 percig, hiszen igazából minden kész benne, csak kölcsönhatást kell generálni és a tetejének színt adni. Voilá! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el