Rántott csirkemell mozzarellás friss salátával

Fagyasztóból kivett csirkemell darabkából szerettem volna egy kicsit többet láttatni, olyan kevésnek tűnt a kezemben kb fél kilónyi fagyott hústömb. Forró vízzel gyorsított módban felolvasztottam, rájöttem, hogy 3 db fél mell darab. Leitatva róla a vizet, vízszintesen daraboltam egy éles késsel mind három darabkát, így lett belőle ujjnyi vastagságú jó pár darab husim, egyszerűen besóztam. A kirántás egyszerűbb módját választottam: egy lapos tányérban rizsliszt, egy mélytányérban 3 db tojás homogénra keverve, kicsit besózva és az utolsó lapos tányérban pedig gm morzsa. Laktatóbb verzió, mikor a sima tojás helyett egy masszát keverek, tojásból, rizslisztből és tejből, szintén kissé besózva, így kenyérszerűbb héja lesz a rántott húsnak. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sül.
Saláta - kicsit csaltam, bármelyik élelmiszerboltban lehet előregyártott friss saláta alapot venni, 150-350 Ft kategóriában. Egy vegyes salátásat választottam, amiben többféle saláta-, káposztaféle van, színesek. Ezt egy kicsit tuningoltam úgy, hogy 2 db nagy mozzarella golyót, 2 db nagy paradicsomot és némi házi savanyúságot aprítottam még hozzá. 2 ek olívaolajjal fényesítettem, jól átkevertem és ügyesen, szépen tálaltam. A friss rántott csirkemellel isteni finom! Egészségetekre! :)