Rántott hús sült krumplival


Az igazi klasszikus! Boldog Karácsonyt Emberek! :)
Karajszeletek - kiklopfoltam, ki milyen vastagon szereti, úgy, aztán besóztam mindkét oldalát. Mivel elbénáztam és kifogytam gluténmentes zsemlemorzsából vagy burgonyapehelyből vagy hasonló variációkból, amiből készülhetne prézli, ezért prézlimentes, tehát párizsias verzió született, nem bécsi.
Tehát volt egy tányérom, amiben rizsliszt volt és volt egy mélytányérom, amiben 3 tojássárgája és 6 rendes tojás volt, amiket sóval jól összekevertem és tettem hozzá rizslisztet, hogy massza legyen belőle. Tejet is lehet hozzá tenni, ha esetleg túl sűrűre sikeredik, én most nem használtam. A besózott, lapított husi szeleteimet lisztbe forgattam, aztán a tojás masszámba és mehetett a forró olajba sülni. Aki bécsiesen csinálja, a tojás után jön a kenyér-/zsemlemorzsa és zsupsz bele a forró olajba, ugyi? Ha picit megdobjuk az ízeket, a tojásos masszába lehet petrezselyemlevelet is szórni és/vagy borsozni (akár színes borssal).
Kivételesen - és mert ez a kedvenc, sült krumplit csináltam hozzá, ilyenkor jó a fritőz a háznál - egy adag 7 perc, és lett két öblös tálam tele fincsi sült krumplival. Rá is járt Bettina és közben kérdezte: Anya, lopkodhatok? :D Hát persze. Csak Apa meg ne lássa! :P
Jó étvágyat! Boldog Karácsonyt!