Rántott hús sült krumplival kicsit másképp
Ez most ronda lett, de finom

Alap kaja. Van (volt) egy zsír új fritőz a konyhában, amit tönkre is vágtam! No neeem, de egy jó alapos takarítás most elférne rajta...
Hogy minél jobban kihasználjam ezt a 3 liter olajat, ami kell egy fritőzbe, először a krumplit sütöttem ki benne, aztán natúr csirkemell és végül rántott hús-félét is megpróbáltam. A sült krumplihoz nagy recept nem kell, a látható mennyiség egy elég mély ibrikben, 8-9 db öklömnél nagyobb krumpliból készült. Hétvégére doszt elég volt (2 ebéd), pedig a férjem is imádja a sült krumplit. Mivel csirkemellfiléből is több volt, 5-6 db, nagyjából megfeleztem, a krumpli után az ízlés szerint aprított és csak besózott husit dobáltam a 150 fokos olajba. A másik fele már jobb, kicsit rántott husibb, az látszik a tányér tetején, kicsit oszladozva. Megmagyarázom! :) 6 ek rizslisztből, 2 tojásból, 2 ek szezámmagból, sóból, pici petrezselyemzöldből és tejből készítettem egy masszív (nem igazán híg) masszát, ebbe hempergettem a megmaradt besózott húscafatokat és mertem a még 150 fokos olajba bedobálni. Borzaskata jellegű lett, merthogy a fritőz kosarából kimászik a massza és azért néz ki ilyen oszlottan (sima búzaliszttel biztos szebb), mert a rizsliszt meg néha elengedi a húst és hát nem túl szépen tudtam kivenni a fritőz kosarából a már kész terméket. Ezért gondolom, hogy kicsit tönkre is vágtam a fritőzt, de nagy mosás után szerintem no problemo.
Frissen a rántott, sült dolgok mindig isteniek! Hát még (Univer) majonézzel!