Rizottóval rakott káposzta

Rakott káposzta újragondolva! :)

Volt egy fél kg sertésmájam, amit nagyon-nagyon apró darabokra összevagdostam. Mivel mindennemű májat tilos sózni, a fűszerolajamat használtam pácnak (előre befokhagymázott, bepetrezselymezett olaj), amiben állt egy órát az apró máj. Ez alatt kifőztem a rizset sós vízben, amibe tettem egy tk Bords Eve margarint, így kap egy krémességet a rizs is. 

Volt egy fej káposztám, amiről megpróbáltam lehámozni a lapukat. Mivel egyben nem jöttek le és csak idegbajt kaptam tőle, az eredeti ötlet, miszerint rizottóval töltött káposztát csinálok, ugrott, így lett ez a bé verzió. Szóval a törött lapukat és darabkákat szintén sós vízben, lassú tűzön, fedő alatt megfőztem - én nem szedtem ki a vastagabb közepét, mert minden részét imádom a káposztának, ha vki kicsit is lusta rágni, hát vágja ki, viszont akkor hamarabb kész van a főzése is. Én kb. 45 percig főztem, kiszedtem és hűlni, lecsöpögni hagytam. Közben pedig nyúl módjára elrágcsáltam a torzsáját! :) Megjegyzem kb. a káposzta fele megmaradt, amit fel tudok majd használni pl. káposzta salátának. Szintén egy vitamin bomba!

Olvasztott vajon egy fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztottam, ehhez jöttek a bepácolt májacskák, összeforgattam és ha érződnek a nagyon fincsi illatok a levegőben, jó úton jársz. Közben jó pár nagykanál tejfölt, sót, borsot, ízlés szerint paprikát összekevertem, a megpirított májacskákhoz először a kifőtt rizst tettem hozzá, összeforgattam, majd a bekevert tejfölt és újra összeforgattam. 

Egy vajlingban/lavorban/jénaiban (ki mennyit készít) rétegeztem, káposztával kezdtem, rizottót kentem rá, aztán megint káposzta, ezt egy picit sóztam és rá rizottó, majd a teteje is káposzta, szintén sóztam picit és lekentem mustárral és sóval bekevert, 2-3 evőkanál tejföllel. 200 fokos előmelegített sütőben, a jénai tál teteje nélkül sütöttem kb 45 percig és ilyen szép, gyönyörűséges lett. Fincsi, krémes ízvilág, másabb mint egy eredeti rakott káposzta, abban érezni minden réteget külön, húst, rizst, káposztát, ebben az ízek összeérnek, krémesek, lágyabbak. Ha szeretitek a májat (csirkemájból is lehet), próbáljátok ki! Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el