Sajtos kelbimbó

Gluténérzékenyen sajnos a fagyasztott zöldségeket is alaposan át kell olvasnom. Ha esetleg találnék olyat, ami természetes és a'la nature, akkor viszont fagyasztóra vásárolok. Így történt ez a kelbimbóval is. Nem egy férfias kaja - valahogy mégis elfogy... :)

2 csomag fagyasztott kelbimbóm volt - szokásos blansírozással készítettem elő: forrásban lévő sós vízbe dobáltam őket, levettem fővő szintre és 8 perc! Kivettem, lecsepegett. Kb. 2,5 dl tejfölt 1 dl tejjel és 1 dl tejszínnel összekevertem, sóztam, borsoztam és fokhagymakrémeztem, majd reszeltem bele trappista sajtot ízlés szerint. Egy viszonylag sűrű masszát kaptam, de azért folyós maradt (nem liszteztem!). A kelbimbókat beleforgattam, majd teavajjal kikent tepsibe dobáltam, a megmaradt szaftot ráöntöttem és jól megreszeltem még a sajtomat a tetejére. Fedés nélkül 200 fokon pirulásig sütöttem.

Köretnek és magában is tökéletes, ha szeretitek a kelbimbót, mi magában is szívesen fogyasztjuk. Ugyan nem tartozik a legkedveltebb zöldségek közé, próbálom így reklámozni egy kicsit, ugyanis tele van A-, B- (B1, B2, B6), C-, E- és K-vitaminnal, valamint fontos kálcium, magnézium, vas és rost forrás. Hozok hozzá egy húsos variációt is, de nnaa szóval egyétek! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el