Szezámos csirke falatkák (kínai csirge)

csípős nélkül

Kínai utánzat :) - mert egy kicsit hiányzik Bp - és az előkészületeket leszámítva, kicsit hamarabb megvan, mint egy rántott hús és pikánsabb. Bár az enyémben nincs erős paprika vagy csili. Mindenesetre feldobja az ebédet / vacsit; mi megint fürcsi után fogunk "egészséges módra" estebédelni... ;) Aki fogyni szeretne, most nyomjon ki! 😎
Máz: 4ek méz, 4ek ketchup, 3-4ek ecet, 3-4ek szezámmag. Aki szereti/bírja, mehet a chili / erős pista ízlés szerint. Felforralom, aztán félreteszem későbbre.


A bunda nálam gluténmentes, aki bármit ehet, örüljön neki, normál liszttel is tökéletes. Szóval 150g rizsliszt, 1kk keményítő, 1ek sütőpor, 1tojás, 1kk só és kb 1,5-2dl víz. Mindent összekeverni, a víz maradjon utoljára, palacsinta tésztánál sűrűbb massza a jó, hogy sokat felvegyen a hús. 1 egész csirkemellet tetszés szerint felszeleteltem, kicsit besóztam, masszába hempergetem és forró olajban kisütöm, aztán szilviás tányéron lecsepegtetem. Ha minden darab kész, a félretett mázban hempereg és tálalásra kész, rizzsel, káposzta salátával ajánlott. Szerintem csípősség nélkül is nagyon finom! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el