Vajban sült sertésszűz babsalátával


Saláta: - kb. 800g vörösbab, kb. 800g édes kukoricaszem, 600g borsó, 200g sárgarépa, 200g csemege uborka, 1 fej vöröshagyma, 1 kis fej lilahagyma, 3 ek tejföl, 3 ek majonéz, só, bors, ecet.
Ami nyers: bab - borsó egy fazék, kukorica és répa még egy fazék, főzni. A kukorica-répa kb. 20 perc, ezt nem sóztam, a bab-borsó kb. 45 perc és sóztam. Ha nem akartok vacakolni, Bonduelle konzerv is megteszi. Az uborkám Bonduelle csemege ubi volt, karikára vágtam, akár a főtt répát, a lilahagymát és vöröshagymát fél karikára és a végén még félbe, így apróbb darabok lettek. Minderre raktam a 3 nagy kanál tejfölt, 3 kanál majonézt, sóztam, borsoztam és 1 kk ecetet is tettem bele - jól összekevertem mindent, lefedtem és hűtőbe tettem.
Sertésszűzből volt két részem, ujjnyi vastagon felkarikáztam és a kés nem éles részével össze-vissza vertem! :) Besóztam és bepetrezselymeztem mindkét oldalát, egy kisebb tálba szorosan egymás mellé, majd egymásra pakoltam őket, lefedtem és pihent a hűtőben, míg éhesek nem leszünk. Ez nálunk annyit jelent, míg a gyerek fel nem ébred a napközepi alvásból. Mikor már kezdett mocorogni, Anya vajat olvaszt egy serpenyőben, 2 teáskanálnyit - és mikor olvad és kezd sercegni, gyors egymásutánban rárakja a husi karikákat, pár perc alatt megpirítja mindkét oldalát. Ehhez a mennyiséghez egyszer kell a vajat utántölteni, még 2 teáskanálnyi elfért a husik közt.
A friss meleg, omlós husi a hideg salátával nagyon fincsi ezeken a nyári napokon. Bettinám adagja a végén kicsit máshogy nézett ki, mivel csak a húst ette volna meg, ha nem kutyulom össze a salátával - szóval ő húsos babsalátát evett. Ennek a kistányérnak a felétől egy kicsit többet. A bölcsi legjobb evője a lelkem! :D
Jó étvágyat Nektek is!