Ananászos csirkemell
kívánság teljesítve

Drága Nővérem kérésére és hazaérve szülői kisvárosomba, Szerencsre, szinte már-már kötelező egy ebédet prezentálnom. Édesanyám bekészíti az alapanyagokat, már csak össze kell rittyentenem:
- néhány csirkemell, felkockázva, besózva, beborsozva
- egy konzerv ananász, ha karika kockázni kell, de van felkockázott ananász konzerv (gluténérzékeny figyel rá, hogy ananász, víz és max. citromsav legyen az összetételek közt, "aromák" és társai tiltott!)
- liszt (esetemben kukorica- vagy rizsliszt)
- egy kávéskanál ecet
- olaj
Olajat felhevítem tűzön egy serpenyőben, amíg melegszik, addig a besózott, borsozott husit megforgatom lisztben és 5-6 perc alatt minden oldalát jól megsütöm. Ha látok szép pirosra sült oldalakat, jöhet az ananász, aminek a levét leöntöm és összekeverem egy kis megmaradt liszttel, sóval, borssal. Az ananásszal már kis tűzre állítom a lángot és fedő alatt összepárolom a husival, max. 10 perc alatt. Ez után jöhet a "szaft", a bekevert ananászlé a liszttel, ahogy ráöntöm, már látom, hogy kezd sűrűsödni, amilyen folyékonyan szeretném, annál kevesebb ideig hagyom a tűzön a serpenyőt, igazából pár fakanál forgatás és kész is. Aki szereti, csípőzheti is, pikáns édes-csípős ízt kap eredményül, aztán akár pálcikával is megeheti, ha meg tudja! :)
Párolt rizzsel tálalható, frissen a legjobb!