Gombapaprikás nokedlivel

Ez ott kezdődött, hogy a jelenlegi munkahelyemen egy termelő meg-megjelen gombákkal, amit árul. Mivel én ritkán jutok ilyen lehetőséghez, jól bevásároltam, így volt fehér és barna csiperkém és laska gombám. Elnevezem nyáregyházi gombapaprikásnak! :)

Mindháromból egy jó nagy marékkal jól be- és leáztattam, majd apróra vagdostam. Már ekkor csorgott a nyálam. Igazából már a megvásárlásukkor. Teavajat olvasztottam, egy nagyobb fej vöröshagymát apróra vágva megfuttattam benne, majd jött a mix gomba aprólékom. Kis lángon fedő alatt pároltam, míg összeesett, levet eresztett és ebben fincsi puha lett minden. Kb 40 perc. A vizes gombás cuccomat sóztam, paprikáztam, petrezselymeztem, majd 3 kanál tejfölt raktam bele és jól elkevertem, hogy egy pici szemcse se maradjon benne, szép homogén trutyit kapjak. Még pár percig rottyantottam így fedő alatt a gombácskáimat, majd rizsliszttel (normálisok sima liszttel) 3-4 alkalommal megszórtam. Komolyan, így néz ki: vettem a lisztes bödönömből egy marék lisztet és megszórtam a gomba tetejét. Olyan halványan, hogy ahogy kevered, tuti ne álljon össze, hanem csak a habarásra koncentráljon. Na ezt megcsináltam 3-4x és kész is a gombás szósz.

Nokedli. Nálunk, gluténnyomiknál azt hinném körülményes, de annyira nem is. 1 tojáshoz 1 dl víz és ehhez jön a rizsliszt, míg azt nem látom, hogy szaggatható az állapota. Gondoltam, hogy Bettinám is megkóstolja majd, így 2 tojás, 2 dl víz és ízlés szerint liszt, közben forró, sós, lobogó víz (tényleg ki kell várni, forrjon!) és aztán szaggatható a massza bele. Feljön a víz tetejére, közepes lángon még pár perc és kész is, leszűrtem, hideg víz alatt kevergettem és vártam, hogy ehető hőmérsékletű legyen. A gyerek eddig a napig nem ette a gombát, ha vmi zöldséges volt és tettek bele gombát, én ettem meg. Lehet a nokedli hatalma, de csak mondta egyre, hogy ham-ham-ham. Próbáljátok ki, ha gombához juttok! Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el