Guacamole, avagy avókádókrém

Néha be kell vállalni egy-egy drágább újdonságot a széleskörű ismeretek reményében az ízek terén is. Jelentem még nekem is szoknom kell. Az avokádó úgy magában szerintem elég ízetlen, vmiféle mogyoró ízt lehet esetleg felfedezni benne. Ha sok mellette a hagyma, elnyomja, ez a csapda is kipróbálva.

Volt 2 avokádóm (rosszabb esetben 500 Ft/db, de akcióban pl. Auchanban láttam már 200 Ft/db áron is), amit megpucoltam, félbevágtam, kiszedtem a magját és kockákra vágtam, majd villával szétnyomkodtam. Nekem az egyik keményebb volt, a villámon röhögött, szóval bedobtam a darálóba. Volt egy fej vöröshagymám (egy kicsi fej is elég!) és egy cikk fokhagymám, megpucoltam, szintén daráló. Aztán 1 nagy fej paradicsomot meghámoztam, félbevágtam és a magocskáktól megszabadítottam (ne vesszen kárba, hipphopp a pocakomban landolt :) ), csak a paradicsom húsát szintén darálóban aprítottam, de lehet apró darabosra is vágni, aki jobban szereti harapni a krémeket. Mindezt a sok apróságot tálba tettem, sóztam, borsoztam, petrezselymet és  3 db zsályalevelet aprítottam bele (helyette koriander is lehet) és egy fél citromból két evőkanálnyit (vagy egy fél lime levét) nyomtam bele. Én kicsit hígabban, kenhetőbben szeretem, így egy 800 ml tejfölös doboz felét belenyomtam, kb 4dl, ez okozta, hogy elvettem a zöld színét. 

Szeretik csípősen is, sőt, jalapeno chili paprikát ajánlanak hozzá a legtöbb helyen, ízlés szerint 1-2 darabot szintén bele lehet aprítani. Nálam a vöröshagyma és a bors is megteszi ezt a csípős ízt, főleg, mert az én fej hagymám, elég nagy lett. Kóstolta Bettinám is, aztán kért még...

Aki teheti, próbálja ki, hogy tart a konyhájában / teraszán / kertjében igazi (orvosi) zsályát, nagyon jól hasznosítható és finom is. Remekül befolyásolja a szervezet vízháztartását, fertőtlenít, és szépíti a bőrt is, ödémák és cellulitiszre is pozitív hatással van.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el