Japán csirkés rizstészta

Ahogy azt sokan tudják rólam, jó pár éve gluténérzékeny módra kell ennem, különben elég kellemetlenül érezném magam úgy zusammen a külvilágban, főleg emberek közt. Puffadás, hasmenés, rosszabb esetben hányás és nagyfokú levertség, ami nálam előfordul, ha nem figyelek erre az életfogytig tartó büntetésre.

Ritka eset, mikor találok olyan nekem való tésztát, ami nem egyszerű kagyló tészta vagy cérnametélt. Meg nem mondom, honnan van, de a raktáros polcomban meglátva, nagyon megörültem a rizstésztának! 95% rizsliszt, a többi víz és hosszú szélesmetélt. Szokásos módon, egy közepes lábasban vizet forraltam és lelocsoltam a hőálló edényben várakozó tésztámat, 10-15 perc és fincsi puha. Leszűrtem és várt a folytatásra.

Serpenyőben hidegen sajtolt 100%-os napraforgó olajat melegítettem (az illatán érezni! ajándékba kaptam, nem lehet olcsó cucc), amibe tettem egy fej vöröshagymát nagy cikkekre vágva. Míg kicsit megfonnyadt, egy páros csirkemellet medalionra felszeleteltem, besóztam és uzsgyi a hagyma után. Kicsit borsoztam, megszórtam kakukkfűvel és őrölt gyömbérrel, és egy nagy evőkanál mézet szétcsurgattam a husikra. Pirítottam egyik oldalát, másik oldalát, hozzáraktam a tésztát, vékonyan felszeleteltem egy paradicsomot és szintén hozzátettem, majd az egészet még egy kicsit megpirítottam, forgatva a tésztát, hogy mindenhol érje a hőhatás. Frissen tálalva a legfinomabb, kicsit csípős a gyömbértől (de annál egészségesebb), kicsit édes a méztől, igazi ízorgia. Kell egy kis keleti, én a szusikat is imádom. Tipikus nő, mondanák sokan.... :) Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el