Marhapörkölt rizspuffanccsal

Volt egy bő fél kg marhacombom. Jó néha vörös húst enni, bárhogy is mondják, hogy nem egészséges. Vmiért minden ennivaló jó a szervezetnek, legalábbis én ezen a véleményen vagyok. Vagy vitaminban, vagy rostban, vagy antioxidánsban, vagy egyéb ásványi anyagban és még ki tudja miben, amit még nem ismerünk, de minden kaja jó! :)

Ezt a marhacomb cafatkát apró darabokra vagdaltam, besóztam, borsoztam, majorannáztam és hagytam magába roskadni, hogy átjárják a fűszerek. Aztán rizslisztből, 3 tojásból és némi vízből nokedlit akartam csinálni. Nem sikerült. Olyan szinten szétesett a lobogó forró vízben, hogy kukoricamálé-szerű rizstrutyi lett. Öntöttem még hozzá vizet, hogy kicsit kenhetőbb legyen és kicsit megsóztam. Egy tepsibe sütőpapírt hajtogattam, vékonyan megkentem az alját az elrontott nokedlimasszámmal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe raktam, kb 45-50 percre. Kenyérszerű rizspuffancsot kaptam. Míg ez készült, egy nagyobb fej vöröshagymát olajon megforrósítottam, mikor üveges lett, tettem bele a husimat. Én a pörköltökhöz nagyon szeretek használni fokhagymakrémet, pörköltkrémet és gulyáskrémet - ízlés szerint - ezek adják a fűszeres húslével a fincsi szaftot. Nem sűrítem, vagy ilyesmi. Forró vízzel felöntöm és fedő alatt, alacsony tűzön kb. másfél óra alatt megfőzöm, megpárolom, amikor a víz eltűnik és fincsi szaft lesz belőle, és természetesen a husi omlik a szádban, na akkor jó! Gyereknek tésztával, tejfölösen adható, tekintettel, hogy ez a felnőtt verzió késsel-villával-evős verzió. Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el