Palacsinta


Hozzávalók: kb 300 g Schar mix b (kenyér) liszt, 150 g kristálycukor, 2 tojás (a házi tojások közül a nagyobbakat választottam, kb. M méret), fél dl étolaj, fél dl citromlé és annyi tej + bubis víz, amivel szerintetek a megfelelő állagú lesz az alapmassza. Nekem vmivel több mint 1 l tej és 3 dl víz biztosan ment bele - így se lett az a nagyon vékony, amivel a Balaton partján fosztogatnak minket... :( Az a nem is vastag/amerikai, nem is vékony palacsinták lettek, de szerintem ez a képeken átjön. ;)
Egy kis edényben külön melegítek 1 dl étolajat még, amivel minden egyes palacsinta előtt kenegetem a serpenyőt, egy erre alkalmas szilikon ecsettel. A fenti hozzávalók kézi mixerrel történő elkeverése után 10 perc szünet, pihenőidő, utána újra átkeverhető és süthető egyenként a fincsi palacsinta. Ami fontos: a bubis vízzel vigyázni kell, mert ha túlzásba esnél, annyira puha lesz a tészta, hogy nem tudod átforgatni szakadás nélkül. Nálam a villanysütő 9+ erősségű, az elején 7esen volt, majd 2 db után a 6 erősség is tökéletes, pillanatok alatt átsül. Pl. ha kimentem a nappali ellenőrizni a kicsi gyerekem és visszamentem, már sötétebb lett a palacsintám... Szóval nem érdemes otthagyni.
Töltelék:
- kakaókrém: Nesquik kakaópor (régi, amire még rá van írva, hogy gm!), hát nem volt sok, olyan 3 ek, kb. 3 púpos ek. tejföl, 2 ek. cukor, jó alaposan, habosra összekevertem.
- túrókrém : kb 3 ek. tejföl, amibe beleaprítottam kb 100-120 g túrót, egy db tojás sárgáját és ízlés szerint kristálycukrot, s ezt is jó alaposan elkevertem.
Természetesen lett kakaókrémes palacsinta is, a képeken lévők túrókrémmel vannak töltve, s a kakaóval leöntve. A legpuhább palacsinták egyike, isteni finom! Ebből a mennyiségből 15 db biztos elkészült, de lehet 20 is volt, őszintén, már nem tudtam követni 3 sáskával a sarkamban, mert töltelék nélkül is ellopták...