Rakott hús újburgonyával


Ha valami egyszerűt szeretnétek és már termett a burgonya (vagy kaptatok frissen a zöldségesnél), na akkor a rántott húst valami ilyesmire fel lehet váltani. Nálunk amúgy megunhatatlan a rántott hús, de kis előretervezés és isteni fincsi ez is!
Volt 9 szelet karajhúsom, amit kis tündérkémmel kiklopfoltunk, besóztunk. 2 nagy fej vöröshagymát karikára vágtam, 3-4 gerezd fokhagymát aprítottam. Amiben később megsütöttem, abba az edénykémben pácoltam a következő módon. Olívaolaj, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld-majoranna, 2 szelet hús, olívaolaj, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld-majoranna, 2 szelet hús, olívaolaj és a többi és a többi, a tetejére jutott 3 szelet hús és még erre is jutott néhány vöröshagymakarika és petrezselyemzöld-majoranna kombó ízlés szerint. Lefedtem "fényes papírral" és a hűtőben várt legalább 3 órát. Mikor enni tervezel, előtte egy bő órát szánj a sütésre; 200 fokon 40 perc fedél alatt, 20-25 perc fedél nélkül pirulhat.
Az új burgonyával nem kell sokat szöszölni (a hús utolsó fél órája bőven elég), héjában, sós vízben pikk-pakk puhára fő. Lehidegvizeltem, megvártam míg teljesen kihűl, aztán megszabadítottam a héjától. Nem aprítottam, olívaolajon, sóval és petrezselyemzölddel megszórva hengergettem kicsit, hússal egyidőben lehet tálalni és nyami.
Ha nem sertéskaraj, akkor pl. csirkemellel is kipróbálható, de akkor klopfolás helyett a kés nem hegyes felét használjátok néhányszor. ;) Jó étvágyat!